Valentijnsdag vs Steak and a Blowjob Day

This column about Valentine’s Day versus Steak and a Blowjob Day first appeared on Mart Radio for Roet in het Eten.


Binnenkort is het Valentijnsdag en aangezien ik me daar toch niet op hoef voor te bereiden wilde ik het dan maar even hebben over hetgeen waar die dag natuurlijk eigenlijk voor bedoeld is: dampende seks.

De ultieme mythe waarmee het patriarchaat ons heeft opgezadeld is namelijk toch wel dat vrouwen maar zelden, of in elk geval niet altijd, klaar hoeven te komen tijdens de seks. Want seks is toch romantisch? Dus daar gaat het toch helemaal niet om? Tenzij je een man bent dan…

News flash: seks is überhaupt niet romantisch. We hebben het hier over de twee lelijkste lichaamsdelen die met grof geweld in elkaar geramd worden en daarbij ook nog eens emmers snot verliezen. Romantisch!

Toen ik deze discussie met één van mijn meer sletterige vriendinnen aanging (zij had voor haar huwelijk het voornemen met elke letter van het alfabet minstens een keer het bed te delen) verklaarde zij dat casual sex niet om het klaarkomen ging, maar om de verovering. De verovering? Welke verovering? Het verbaasd me altijd dat er vrouwen zijn die zo denken. Alsof er iets aan een man te veroveren valt. Als vrouw kun je, ongeacht hoe je eruit ziet, op elke willekeurige straathoek een man oppikken. Hij is nog bereidt ervoor te betalen ook. Als vrouw hoef je dan ook maar één ding te doen om een man te veroveren: show up. Mocht je dit nog niet doorhebben, dan raad ik je aan eens in de krochten van internet te gaan kijken naar alle fetish sites die er zijn. Van dik tot anorectisch, van onderbehaard tot overbehaard, als het aan mannen ligt valt er aan elke vrouw wel wat te objectiveren.

Als een man wil scoren ligt dat toch iets gecompliceerder. In dat opzicht zijn mannen en vrouwen dan ook helemaal niet voor elkaar gemaakt. Biologisch gezien willen mannen hun zaad het liefst op zoveel mogelijk plekken dumpen. Ze zullen (DNA onderzoek daargelaten) nooit zeker weten of ze echt de vader zijn en moeten door naar de volgende. Dus als ze na een one night stand niet meer gebeld worden zitten ze niet weg te kwijnen bij de telefoon. Vrouwen daarentegen zoeken (vanuit een biologisch perspectief dan) iemand die voor hen en voor dat zuur verworven zaad kan zorgen, dus een man moet op zijn minst overkomen alsof hij iets meer te bieden heeft dan een paal om op te zitten.

Terwijl vrouwen het veelal met de romantiek van de post-coitus knuffel moeten doen, luidt het orgasme van de man steevast het einde van de vrijpartij in. Voor Valentijnsdag geldt hetzelfde. Omdat de dag zelf kennelijk dweperig, romantisch en dus alleen voor vrouwen is, hebben mannen op internet hun eigen Valentijnsdag uitgeroepen: 14 maart is Steak and a Blowjob Day. De focus daar ligt dus weer op dat klaarkomen. Maar wat krijgen wij? Bloemen en een teddy beer, terwijl ik vrij zeker weet dat de gemiddelde vrouw toch liever klaarkomt dan dat ze met zo’n Blokker beer in bed ligt.

Ik denk dat ik een klaarkom garantie ga eisen: we komen allebei, of we komen helemaal niet. En heus jongens, er zijn zat dingen die je nog kunt doen als mini you niet meer mee wil spelen.

Toegegeven, het vrouwelijke orgasme is ook erg moeilijk en complex. Maar het is geen rocket science en dat een doel moeilijk te bereiken is betekend nog niet dat je er dan maar helemaal niet voor hoeft te gaan.

5 Comments

  1. Dagen verzinnen om seks met elkaar te hebben… Mensen zijn vreemde wezen, maar met de conclusie kan ik (als man-zijnde) het toevallig wel mee eens zijn. Ook veel leuker om samen een hoogtepunt te bereiken (maar dat is mijn mening)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *